VALORANT 3.0 Yama Notları

VALORANT 3.0 yama notları yeni yamanın 1. kısmını içermektedir. Birbirinden farklı harita ve ajanlar barındıran VALORANT, 3.0 yaması ile baştan sonra değişmiş bir oyun olarak oyuncuların erişimine sunulacak. Aklınıza gelebilecek her şeyi değiştiren Riot ekibi, oyunculara esas güzelliği sunmayı amaçlıyor.

[lwptoc]

Öncelikle oyundaki silah ve yeteneklerin bedelleri baştan sonra tekrardan düzenlendi. Böylelikle bedel-performans oranı iyileşecek ve oyuncular için daha dinamik ve stratejik bir oynama ortamı oluşacak. VALORANT Tasarım Ekibi Liderleri Max Grossman ve Sal Garozzo yeni gelen 3.0 yaması ile ilgili şu açıklamayı yaptılar:

Oyunu değiştiren bu gibi düzenlemelerin sinir bozucu olabileceğinin farkındayız. Nihayetinde, aşina olduğunuz birçok şeyi tekrar öğrenmeniz gerekecek. Her tur savaşa götüreceklerinize karar vermekte daha çok zorlanabilir ve rakiplerinizle farklı şekillerde etkileşime girmek durumunda kalabilirsiniz. Fakat rakiplerinizin de sizinle aynı zorluklarla cebelleştiğini unutmayın.

Oyuna yeni eklenen KAY/O ajanı.

VALORANT 3.0 Yama Notları

Serbest oyun ortamı oluşturmak isteyen ekip, yetenek bedellerinin yanı sıra ajanların bekleme süreleri ve ulti bedelleriyle oynamışlar. Bazı ajanlar çok fazla bedel ödemediği yetenekleri ile çok büyük etkiler bırakabildiğini fark eden Riot, satın alım kararlarınızın üstünde daha fazla düşünmenizi istiyor.

Tüm Ajanlar

Astra

Oyunda bulunan yüksek beceriye sahip popüler bir ajan olan Astra, karşılık verilemeyecek kadar güçlü ve zor olduğu düşünülmüş. Tüm haritada baskı oluşturabilen bu ajan, yapılan değişiklikler ile ona karşı oynayan oyuncuları bir nevi rahatlatacak güncellemeler aldı.

Breach

VALORANT 3.0 Yama Notları içerisinde yazana göre; yeni ajan KAY/O’nun gelmesiyle birlikte Breach’e düzenlemeler yapıldı. Üçüncü kör edici bomba yükü kaldırıldı ve diğer yeteneklerine ağırlık verilmesi gerektiği mesajı Riot tarafından verildi. Yapılan bu değişikliklerden dolayı Breach ve takım arkadaşları çok daha dikkatli bir oyun sergilemeleri gerekiyor.

Brimstone

Cypher

Jett

VALORANT 3.0 Yama Notları içerisinde yazana göre; Jett/Cypher arasında olan Bubi Tuzağı etkileşimi kaldırıldı. Bu değişikliği yapmalarının sebebi Jett’in Cypher karşısında fazla zayıf olduğu ve Cypher’a karşı karşı oynamanın zor oluğuyla ilgili fikirlerinden dolayı değişiklik yapıldı. Artık Cypher’ın Bubi Tuzaklarına karşı oyuncular daha da güçlendi.

Killjoy

Omen

Phoenix

Raze

Reyna

Sage

Skye

VALORANT 3.0 Yama Notları içerisinde yazana göre Skye, üçüncü kör edici bomba yükünü kaybetse de artık bekleme süresindeyken imza yeteneği için tekrar yük kazanacak. Ayrıca Kılavuz Işık’ı kullanırken silahını kaldırması gerekmeyecek. Kılavuz Işık yeteneğini uçurmaya ve yeteneğin serbest uçuş özelliğine yönelik bazı hayat kalitesi düzenlemeleri de yapıldı. Yapılan değişikliklerin Skye’ın tekli sıradaki başarısını arttırmaya yardımcı olacağını ve organize takım oyunlarında kendine rekabetçi bir yer edineceğini umuluyor.

Sova

Viper

Yoru

Silah Güncellemeleri

VALORANT’ın ilk çıktığı günden beri koşarak ateş etme konusu hep gündemdeydi. Koşarak ateş etme oyunda yer alan büyük açıklardan birisiydi ve artık bu konu bir nevi oyundan kalktı. Yürürken ateş etme isabetliliği olacak, yani nişanını koyduğunuz yerin çevresine ateş edebileceksiniz.

Bir oyuncu hiç yavaşlamadan koşarken size ateş etmeye başladığında siz ateş edip o oyuncuya isabet ettirirseniz karşıdaki oyuncuya vurulma etkisi uygulanır ve oyuncu yavaşlar. Bu durum, koşan oyuncunun durmaya çalışmadığında bile yavaşlayarak ister istemez daha isabetli atışlar yapmasını sağlıyor. Bu davranış, gördüğümüz koşarak ateş etme videolarının pek çoğunun kaynağını oluşturuyor. Bu yamada yaptığımız değişiklikler bu durumun etkisini özellikle de daha uzun mesafelerde dengelemeli.

Ayrıca, beylik silahların ve hafif makinelilerin koşarken ki isabetlilikleri azaltıldı.

Tüm Silahlar

Tüm Tüfekler

Tüm Ağır Silahlar

Tüm Hafif Makineliler

Classic

Frenzy

Ghost

Sheriff

Judge

Bulldog

Shorty

Stinger

Bucky

Marshal

Ares

Operator

Rekabet Güncellemeleri

3.0 yamasında derecelide öncelikli odak eşleştirme isabetliliği ve adalet oldu. Sistemimizi tekrar gözden geçirerek farklı beceri kademelerindeki oyuncular için bu kilit noktaları iyileştirecek bazı önemli düzenlemeler yapıldı.

Öncelikli oyuncu deneyimi hedefleri şunlar:

Yapılan değişikler şu şekilde:

Riot’un planı bu değişikler hayata geçtikten sonra hepsinin yakından takip etmek. Gerektiğinde düzenlemeler yapılmaya devam edilecek.

Performans Güncellemeleri

Performans, ufak farklarla kazanılan bir savaş. Genellikle küçük ama kademeli olarak artan düzenlemeler yapıldı. Fakat bu sefer, bir sürü küçük düzenleme aynı anda oyuna eklendi. Orta ve yüksek özellikli donanımlara (işlemci yükü ağırlıklı sistemlere) sahip oyuncular yaptığımız şu düzenlemeler sayesinde %6’ya varan bir performans iyileşmesiyle karşılaşabilir:

Sosyal Güncellemeler

Turnuva Modundaki Özel Oyunlar İçin “Turu Geri Sar” Özelliği

İlerleme Güncellemeleri

Giderilen Hatalar

Ajanlar

Rekabet Modu

Oynanış Teknolojisi

VALORANT 3.0 Yama Notları bunlardan ibaret. Oyunculara, “Yeni VALORANT’a Hoş Geldiniz” diyor ve iyi oyunlar diliyoruz.

İçeriklerimizden daha hızlı haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılabilir, sosyal medyada gezinirken bilgilenmek için Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Ücretsiz Oyun Haberleri ve Espor Haberleri için Pilli Oyun‘da kalmayı unutmayın.

Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version