Oyunlarda Anlık Takılma Sorunu Nasıl Çözülür?

Görsel 6: Oyunlarda Anlık Takılma Sorunu Nasıl Çözülür? - Rehber - Oyun Dijital

Zamanlarını oyun oynayarak geçiren oyuncuların oyunlarda sıkça karşılaşmış olduğu can sıkıcı anlık takılma sorunu yeni oyunlar çıktıkça çok güncel olmayan sistemlerde baş göstermeye başlıyor.

Oyunlardaki anlık takılma sorununun genelde tek bir çözümü olmasa da genellikle ısınma, HDD kullanımı, RAM yetersizliği gibi nedenleri oluyor. Bu gibi sorunların önüne geçmeniz için yapmanız gereken en temel çözümler ise şu şekilde:

Oyunlarda Anlık Takılma Sorununun Temel Çözümleri

Temel çözümlerin yanında yaparsanız faydalı olacak birkaç ayrıntılı adım daha bulunuyor, dilerseniz o adımlara geçelim.

Oyunlarda Anlık Takılma Sorununun Ayrıntılı Çözümleri

Güncel Sürücüler Kullanın

Her zaman güncel sürücüler ve güncel Windows sürümü kullanmanızda fayda vardır. Dolaysıyla öncelikli olarak güncellemelerinizi tamamlayın ve Driver Booster gibi programlar kullanmaktan kaçının. Bu tür programlar kesinlikle güvenilir değildir ve güncel sürücüleri kurmaz.

Oyun İşlemine Yüksek Öncelik Verin

Arka Plan Uygulamalarını Devre Dışı Bırakın (Windows 10)

Gereksiz Hizmetleri Kapatın

Windows kurulduğunda çeşitli hizmetleri varsayılan olarak aktif tutuyor. Fakat asla kullanmayacağınızdan emin olduğumuz ve sürekli arkada çalışan hizmetleri kapatmanızda fayda var.

Öncelikle aşağıdaki aşamaları izleyerek Hizmetler uygulamasını açın.

Hizmetler uygulamasından aşağıdaki hizmetleri kapatarak, arkada çalışan gereksiz hizmetleri kapatabilirsiniz. Listede kullandığınızı düşündüğünüz bir hizmet bulunuyorsa kapatmayabilirsiniz.

Geçici Dosyaları Silin

Windows’un geçici dosyaları kaydedip bir daha temizlemediği Temp klasörünü sıkça temizlemenizde yarar var. Aşağıdaki adımları izleyerek Temp klasörünü temizleyebilirsiniz.

Eğer Anlık Takılma Sorunu Çözülmediyse

Eğer anlık takılma sorunlarınızı bu işlemleri yaparak çözemediyseniz yorumlar bölümünden ya da Discord sunucumuzdan bize ulaşarak ücretsiz yardım alabilirsiniz.

En güncel oyun haberleri için Instagram, Twitter ve Google Haberler üzerinden Oyun Dijital’i takip edebilirsiniz. Ayrıca, fikirlerinizi yorumlar kısmından diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version