MSI Afterburner Nasıl Kullanılır?

[lwptoc]

MSI Afterburner, iyi bir nedenden dolayı en çok kullanılan grafik kartı yazılımıdır. Güvenilirdir, herhangi bir kartta çalışır (MSI olmasa bile!), size tam kontrol sağlar, donanımınızı gerçek zamanlı olarak izlemenizi sağlar ve en iyisi: tamamen ücretsizdir! MSI Afterburner tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir ve tüm markaların grafik kartlarıyla kullanılabilir.

MSI Afterburner nasıl indirilir?

MSI Afterburner’ı indirmek ve kurmak oldukça basit bir işlemdir ve muhtemelen daha önce yüzlerce kez yapmışsınızdır. Ancak daha önce yüklemediyseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

MSI Afterburner ne işe yarar?

MSI Afterburner’ın ne yaptığını anlamanın en kolay yolu, yardımcı programı kategorilere ayırmaktır. Aşağıda, yazılımı oluşturan temel özellikler ve tam olarak sundukları yer almaktadır.

Hız Aşırtma (Overclocking)

Birçokları için hız aşırtma, daha iyi performans ve bozuk donanım arasında ince bir çizgide yürümek anlamına gelen göz korkutucu bir iştir. MSI bunu fark eder ve Afterburner’da işlemi basitleştiren kendi hız aşırtma yardımcı programını oluşturur. Hız aşırtma özelliği, donanımınızı kalıcı hasarlardan korurken GPU’nuzu maksimum potansiyeline ulaştırmanıza olanak tanıyan hassas ayarlar sağlar.

Yazılım, saat hızları, çekirdek voltajı, güç sınırı, sıcaklık sınırı, bellek saat hızı ve fan hızı dahil olmak üzere bir GPU’nun neredeyse her yönünü değiştirebilir. Afterburner, diğer yazılım uygulamalarının sağlamadığı bir şey olarak, GPU’nuzu tam özelliklerinize göre ayarlamak için gerekli tüm araçları sağlar.

Afterburner ayrıca, GPU’nuzun sıcaklığına bağlı olarak değişen özelleştirilmiş bir fan hızı eğrisi seçmenize izin vererek kullanıcıların fan profillerinde ince ayar yapmalarına da olanak tanır. Sıcaklık ne kadar yüksek olursa, fan o kadar hızlı döner, sıcaklık o kadar düşükse o kadar yavaş olur. Oldukça basit.

İzleme (Monitoring)

Yani, bu aşamada, kendinize biraz ince ayar yapmayı düşünüyor olabilirsiniz, belki de sadece saat hızında küçük bir artış? Eğer öyleysen, bu harika! Afterburner, GPU’nuzda yapılan canlı değişiklikleri ve grafik kartınızın her yönüne ne yaptıklarını görmenizi sağlayan harika bir izleme özelliğine sahiptir.

Yardımcı program, bir dizi grafik ve tam ekran görüntüsü aracılığıyla GPU sıcaklıkları, çekirdek ve bellek saat hızları, voltaj, FPS ve kullanım yüzdesine kadar her şeyi izlemenize olanak tanır.

Performans Testi (Benchmarking)

Performans Testi bugün hem ürün testçileri hem de meraklıları arasında oldukça popüler ve özellikle de GPU endüstrisini çevreleyen çok fazla rekabet var. İnsanlar hangi kartın en iyi olduğunu ve bunu göstermenin adil, seviyeli bir oyun alanında, kıyaslama testinden daha iyi olduğunu bilmek ister.

MSI Afterburner, grafik kartınızın baskıya ne kadar iyi tepki verdiğini görmek için ciddi stresli GPU süreçleri çalıştıran MSI Kombustor adlı bir kıyaslama aracı içerir. Hız aşırtma ince ayarlarınızın GPU’nuzun performansını etkileyip etkilemediğini görmenin harika bir yolu. Yazılımın tam olarak nasıl kullanılacağına daha aşağıda gireceğiz.

Video Kaydı (Video Capture)

Tahmin edersiniz ki tonlarca video yakalama yöntemi bulunuyor, Afterburner’ın yerleşik kendi benzersiz yakalama yazılımı var. Uygulamanın adı Predator ve oyun içi görüntüleri, öğreticileri, kıyaslama sonuçlarını ve daha fazlasını yakalamaya yardımcı oluyor. Bir dizi farklı formatta, kalitede ve kare hızında çekim yapabilirsiniz.

MSI Afterburner nasıl kullanılır?

MSI Kombustor nasıl kullanılır?

GPU’nuzu overclock etmeye karar verdiyseniz dolayısıyla Kombustor’u nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekecek. Kombustor’u nasıl kullanacağınızı ve okuyacağınızı anlamanız gerekiyor çünkü kartımızı overclock etmeden önce, şu anda temel seviyelerde hangi performansı elde ettiğimizi bilmemiz gerekiyor.

Aşağıdaki kısa kılavuz, bunun nasıl yapılacağı konusunda size yol gösterecektir.

  1. MSI Afterburner’ı açın.
  2. Üste yakın, ortada üç düğme görmelisiniz. Biri “K” harfi olmalı.
  3. “K”, Kombustor anlamına gelir ve diğerleri gibi vurgulanmalıdır. Vurgulanmamışsa ve tıklanamıyorsa, MSI Afterburner web sitesine gitmeniz ve Kombustor uygulamasını indirmeniz gerekir.
  4. ‘Çekirdek voltajı’ ölçerin üzerinde bulunması gereken “K” Simgesine tıklayın.
  5. MSI Kombustor hemen yüklenmeli ve kartınızı stres testine başlamalıdır.
  6. Artık GPU sıcaklığınızı, FPS’nizi, GPU yükünüzü ve daha fazlasını izleyebilirsiniz. Bu size grafik kartınızın temel seviyelerde nasıl performans gösterdiği hakkında bir fikir verecektir.
  7. Test tamamlandıktan sonra veya kapatmadan önce, performans artırılmış, hız aşırtmalı ayarlarla karşılaştırabilmeniz için performans puanlarınızı kaydedin.

Bu aşamada, hız aşırtma işleminize başlamak isteyeceksiniz. Sizinkinin sınırlarını zorladığınızdan emin olmak için, sizinle aynı kartı overclock ederken diğer kullanıcıların neler başardığını araştırmanızı tavsiye ederiz.

Hız Aşırtma özelliği nasıl kullanılır?

Herhangi bir donanım bileşenine hız aşırtmayı düşünürken anlamanız gereken ilk şey, hız aşırtmanın hiçbir şekilde risksiz olmadığıdır. Hız aşırtma sırasında ciddi bir kalıcı hasar riskiyle karşı karşıyasınız, bu nedenle bu sürece girerken aptal olmayın.

Herhangi bir aşamada bir şeylerin yanlış olduğunu hissederseniz veya doğru hissetmiyorsanız, hemen durun ve devam etmeden önce daha bilgili kaynaklardan tavsiye alın.

MSI afterburner’da hız aşırtma yaparken, denenmiş ve test edilmiş rutini – deneme ve test etme – izlemeyi unutmayın. Küçük bir değişiklik yapın; sonuçları kontrol edin. Başka bir küçük değişiklik yapın; sonuçları kontrol edin. Ana fikri anladınız.

Her neyse, bununla başlayalım:

Bilgi Ekranı nasıl ayarlanır?

Bilgi Ekranı için MSI Afterburner’ı kullanmak, GPU’nuzun gerçekte ne kadar iyi veya kötü olduğunu göstermenin harika bir yoludur. Yazılımı sıcaklık, İş Yükü, bellek saati, saat hızı ve GPU ile birlikte gelen diğer her şeyi gösterecek şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz.

Daha fazla uzatmadan, sürece dalalım.

  1. Ayarlar sekmesine tıklayın ve izleme sekmesini bulun.
  2. “Etkin donanım izleme grafikleri” altında, istediğiniz alanları tıklatıp “ekranda göster” kutusunu işaretleyerek ekranda görüntülemek istediğiniz bilgileri seçin. Örneğin bir kıyaslama yapıyorsanız, FPS’yi, çekirdek saat hızını, bellek saat hızını ve sıcaklıkları gösterebilirsiniz.

İçeriklerimizden daha hızlı haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılabilir, sosyal medyada gezinirken bilgilenmek için Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Ücretsiz Oyun Haberleri ve Espor Haberleri için Pilli Oyun‘da kalmayı unutmayın.

Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version