Kapanan Minecraft Sunucusu Mineplex, Tekrar Açılıyor

Görsel 2: Kapanan Minecraft Sunucusu Mineplex, Tekrar Açılıyor - Oyun Haberleri - Oyun Dijital

Uzun yıllardır faaliyet gösteren en popüler Minecraft sunucularından birisi olan Mineplex geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde kapanmıştı. Eski profesyonel Overwatch oyuncusu Sam “Samito” Dawahare, Mineplex’in tamamını satın aldığını ve sunucuyu tekrar aktifleştireceğini söyledi.

Mineplex, 2013 yılında açıldığından beri Minecraft topluluğunun ayrılmaz bir parçası olmuştu. Sunucu yıllar boyunca sıkıcı geleneksel inşa oyununa ara verip daha hızlı tempolu mini oyunlar, savaşlar ve hızlı inşa yarışmaları yapmalarına olanak tanımıştı.

26 Mayıs akşamı Discord sunucusundan duyuru yapan Sam “Samito” Dawahare, Mineplex’in tümünü satın aldığını söyledi. Sunucunun ne zaman açılacağını açıklayamadıklarını çünkü yapmaları/düzeltmeleri gereken işlerin olduğunu söyledi. Ayrıca bu süreç boyunca tüm topluluğu bilgilendireceğinin sözünü verdi.

Sam “Samito” Dawahare ayrıca, Mineplex’in markasını, prestijini ya da fikri mülkiyet haklarını kullanan “taklitçi” sunucularla keskinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Mineplex neden kapanmıştı?

Mineplex geçtiğimiz yıl boyunca açık kalabilmek için çok mücadele verdi. Sunucunun Java sürümünde oyuncu sayısı gittikçe azalırken Bedrock sürümü ortalama 4.000 oyuncuya ulaştı. Artan rekabet, sunucu sorunları ve genel ilgi düşüşüyle birlikte popüler sunucu kapandı.

Geçtiğimiz hafta Mineplex yöneticilerinden “dean” Discord sunucularından yaptıkları paylaşımla, sunucunun kalıcı olarak kapatıldığını açıklamıştı.

En güncel oyun haberleri için Instagram, Twitter ve Google Haberler üzerinden Oyun Dijital’i takip edebilirsiniz. Ayrıca, fikirlerinizi yorumlar kısmından diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version